poniedziałek, 17 listopada 2014

Szybka zupa grzybowa

Jedna z szybszych zup w wykonaniu. Można ją robić zarówno z pieczarek jak i z grzybów leśnych. W związku z tym, że grzybów w lasach w tym roku dostatek to przedstawię wersję zupy z podgrzybkami.

Składniki:

- 3 litry bulionu warzywnego
- 0,5 kg grzybów (pieczarki lub leśne)
- 0,2 litra śmietany 18%
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Bulion ugotować. Ja zrobiłam ze skrzydełek i warzyw. Grzyby obsmażyć na oleju. Dodać do bulionu i gotować 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę. Podawać z makaronem.


Przepis bierze udział w akcji:

Szybkie zupy!

2 komentarze:

  1. Dziękuję za udział w akcji SZYBKIE ZUPY!
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń