środa, 8 lipca 2015

Szybka sałatka z fetą

Lubię szybkie sałatki, a ta jest bardzo szybka. Ma tylko kilka składników i można ją jeść samą, ale też jako surówkę - dodatek do obiadu.

Składniki:

- sałata lodowa
- puszka kukurydzy
- 1 papryka
- 1 cebula czerwona
- 1 opakowanie sera typu feta (około 250 g)
- 1 świeży ogórek
- gotowy sos sałatkowy w proszku (Knorr/ Culineo)


Przygotowanie:

Sałatę, paprykę, fetę i ogórek pokroić w niezbyt drobne kawałki. Dodać kukurydzę. Przyrządzić sos sałatkowy zgodnie z przepisem na opakowaniu (trochę wody, trochę oleju). Zalać wszystko, wymieszać. Raczej nie trzeba już doprawiać solą, bo feta jest słona. Można dodać trochę pieprzu. Po pewnym czasie na dnie może pojawić się dość sporo soku, nadmiar można wylać lub wymieszać z resztą sałatki przed podaniem.


Przepis uczestniczy w akcji:

Lekkie i szybkie dania na upalne dni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz